Verslag fiets4daagse in Renswoude

 

 

Camping “De Grebbelinie” te Renswoude2-2-2012 15;14;51                                                                                                                   (advertentie)

Tussen 1 en 8 augustus stond de fiets 4-vierdaagse gepland, maar door die slechte dag op dinsdag werd dit omgetoverd tot 4 dagen fietsen ofwel mooi weer fietsen. Zodoende kwamen Wil en ik op zaterdag 1 augustus  om ± 14.00 uur op de camping aan. De plaats wisten we al want die stond op de rekening van de camping en was voor ons T5.

We hoefden niet lang te zoeken waar dat was, want behalve T1 was alles t/m T10 bezet. Nadat we de mover wat hadden laten werken en ik de voortent via het zijluik naar buiten had gehaald, kreeg Wil opdracht ergens koffie te gaan drinken. Voor mij hadden ze een stoel midden op het veld neergezet met de mededeling van daaruit alleen maar eventuele aanwijzingen te geven en het opzetten van de voortent aan Loek en Frans (vz) over te laten. Dit was dus een lekkere binnenkomer en nadat de voortent strak stond mocht ik weer meedoen met alles wat er te gebeuren viel.

Dat meedoen was in 1e instantie wachten tot het 20.00 uur werd en dan in de bekende kring gezamenlijk de meegebrachte koffie drinken, die aangevuld werd met iets lekkers van Dora.

Toen was de beurt aan Victor die deze fiets 4-daagse opende en uitlegde wat de bedoeling was en ieder zelf kon kiezen of de gehele route of een deel er van werd gereden. Dus weer het bekende ADRIA-motto, Niets moet, alles mag en daar hebben Wil en ik goed misbruik van gemaakt. Zoals we dus het woord fiets 4-daagse met een korreltje zout moesten nemen, had Victor met Dora 4 prachtige 30 km routes uitgezet waarvan sommigen voor wat betreft de afstand met meer korreltjes zout waren afgemeten, n.l. met elastische kilometers.

Zondag 2 augustus was uitslapen met om 10,30 uur in de kring koffie met koekjes van Dora en Victor makte bekend dat alle plannen voor de volgende dag op een planbord voor de tent van het gastgezin zouden staan. Niemand hoefde dus meer te zeggen, wat zei die nou, want dan werd er gezegd, staat op het bord. Hierna vulde ieder zijn dag tot de voorzitter het Mölka-veld uitzette. Enkele deelnemers begonnen met gooien en binnen de kortste keer stond de hele ADRIA familie om het veld. Nadat de voorzitter de spelregels had uitgelegd deed bijna iedereen mee.

 

De koffie werd tussendoor genuttigd met aanvulling van Dora en Victor had de maandag al op het planbord gezet.

Maandag 3 augustus. Fietsdag 1. Om 09.30 uur werd er op de deur geklopt en gevraagd of we nog meegingen fietsen. We hadden onze tijd verslapen en zouden zelf wel een route gaan rijden. Jan en Trudy Buishand gingen ook een alternatieve route rijden, maar die werd sterk ingekort nadat Trudy was gevallen en met een verzwikte enkel terugkeerde. Onderweg hadden ze ook nog de laatste deelnemers Dick en Annie begroet en toen wij terugkwamen zagen we dat ook ieder weer terug voor de geplande Happy Hour met daarna het op het planbord vermeldde gezamenlijk pannenkoeken bakken om 17.30 uur. Het 20.00 uurtje schoot er die avond bij zij hun plaats hadden gevonden en stonden al half ingericht. Om 16.00 uur was in.

Dinsdag 4 augustus. Dit was een rustdag omdat er erg veel regen was voorspeld. Ik ben tussendoor naar het Radboud ziekenhuis gegaan om een echografie te laten maken van mijn hart met Wil bij me als opzichter. Toen ze hoorde van mij, dat dit wel een uur ging duren, ging zij liever naar C&A om daar dat uur door te brengen en zo geschiedde. Met de terugkeer van de zon werd er weer Mölka gespeeld.

Woensdag 5 augustus Fietsdag 2. Om 10,30 werd vertrokken naar Barneveld om de markt te bezoeken. We zijn in 2 groepen gegaan i.v.m. verkeersveiligheid. Een verslaggever van “De Barnevelder” interviewde ons en maakte een foto van de groep. We zouden de 12e augustus in dat weekblad staan. Bij de kerk van Jan van Schaffelaar zijn Wil en ik afgehaakt en terug naar de camping omdat mijn kleinzoon (35) met vriendin wel eens wilde zien hoe zijn Opa met Wil kampeerde.

 

De overigen gingen door naar Lunteren, want daar was een braderie. Iedereen was op tijd terug voor het Happy Hour met aansluitend de gezamenlijke BBQ. Na de BBQ werd er weer Mölka gespeeld en tijdens dit gebeuren werd er een modeshow uitgevoerd door enkele dames die op de braderie hun slag hadden geslagen. De fotografen verdrongen zich voor het mooiste plaatje. Dora bracht weer wat lekkers langs. Ook deze dag was weer zeer geslaagd.

 

Donderdag 6 augustus. Fietsdag 3. Vandaag werden de Grind en Achterveld bezocht via een mooie route. Om 16.00 uur opende Happy Hour en ieder werd verrast door de spieksplinter nieuwe Opa en Oma van Mourik met beschuit en roze muisjes. Om 18.00 uur liep het veld leeg want ieder moest voor zichzelf koken, bakken of grillen. Daarna bleef het stil en deed ieder zijn ding.

Vrijdag 7 augustus. Fietsdag 4. Via Achterveld en Veenendaal (winkelen) werd er teruggereden naar het Happy Hour om 16.00 uur. Ook dit keer net als alle vorige, had Dora weer wat lekkere hapjes bij de drank en bleef het gezellig tot ieder zich “mooi” ging maken voor het afscheidsdiner in Restaurant “De Dennen”. Ook hier bleek weer dat Victor en Dora goede

 

 

 afspraken hadden gemaakt en doordat ze gemeld hadden van de camping “De Grebbenlinie”te zijn leverde dit een gratis 1e consumptie op. Het 3-gangen menu bestond voor alle gangen uit een keuze menu. Bij gang 1 was de keuze meloen met bacon of Groentesoep. Gang 2 was de keuze Heek of Diamanthaas (vis of vlees), behalve de voorzitter, die kreeg i.p.v. Heek, Schelvis op zijn bord. Gang 3 was IJs of een Koffiesoort. Een ieder vond zijn bestelde en samengesteld menu heerlijk en behalve een applaus voor de bediening en kok ook voor Dora en Victor werd het diner beëindigd. Hierna vertrok iedereen zeer tevreden met de fiets naar de camping terug.

Zaterdag 8 augustus. 09.30 koffie en uitzwaaien. Tijdens de koffie reikte Victor met dank aan ons verblijf de bekende oorkonde uit aan de campingbeheerder. Deze was zeer verrast en dankt hierna ons. De oudste van het gezelschap dankt het gastgezin namens de deelnemers voor hun inzet met een daverend applaus en de voorzitter dankt Victor en Dora namens bestuur en vereniging voor de organisatie en overreikte de bekende enveloppe met een nog groter applaus. Hierna pakten 7 equipes in en vertrokken.                                                                   

                                                                                               (advertentie)

2013-1 Hendriks-vd Oever

 

Wil en Frans Overvliet.